Ukrainas tillsynsmyndighet utfärdar en påminnelse om utegångsförbud när vissa spelställen öppnar igen

Ukrainas kommission för reglering av spel och lotterier har utfärdat en påminnelse till spelställen i landet för att se till att de arbetar i linje med krigstida utegångsförbud.

Vissa spelställen har börjat öppna igen i Ukraina trots Rysslands pågående invasion, och vissa operatörer har flyttat till västra regioner, bort från de huvudsakliga konfliktområdena i östra delen av landet.

Även om sådana spelställen tillåts öppna måste de bedriva sin verksamhet i enlighet med de tillfälliga åtgärder som har införts som ett resultat av att landet övergick till krigslagar under krigstid.

Dessa omfattar regionala utegångsförbud, som innebär att medborgarna endast får vara ute på gatorna och på andra offentliga platser, inklusive nöjes- och fritidsanläggningar, vid vissa tider på dagen.

Enligt kommissionen gäller denna åtgärd även för spelställen som kasinon och spelautomater, som alla måste tillåta kunderna att gå in endast när de får göra det enligt utegångsförbudet.

En mängd företag från hela spelbranschen har lovat hjälp och stöd till Ukraina sedan Rysslands invasion av landet inleddes i februari.

Parimatch Foundation har anslagit mer än 510 000 euro för att stödja folket i Ukraina, medan operatören själv samarbetade med den brittiska välgörenhetsorganisationen WeHelpUkrainians för att lansera initiativet Ukraine Hospitals Appeal, vars syfte är att samla in 1 miljon dollar till dem som drabbats av konflikten.

I mars drog Parimatch också tillbaka sin franchise Betring LLC från Ryssland som ett svar på kriget. Samma månad bröt Parimatch banden med det ryska e-sportlaget Team Spirit.

Pragmatic Play donerade 100 000 pund till Brittiska Röda korsets appell för krisen i Ukraina, och i mars överskred ”Gaming Industry for Ukraine”, en global insamling för spelbranschen som lanserades för att stödja människor i Ukraina, sitt ursprungliga mål på 250 000 pund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.